Evas

En blandad blogg om handarbeten och livet.

Blåsjuka, finns det?

Jag bara undrar.
Mina fingrar har antagit en mysko blå nyans.
Ser inte helt friskt ut.

Om jag inte visst vad jag gjort skulle jag nog bli lite orolig för min syresättning!

Har ägnat eftermiddagen åt att karda och spinna ullen som jag microfärgade.
Nu är det tvättad och hänger på tork.
Det släpper fortfarande färg från det så kan hända blir det vitt eller möjligen ljusblått efter några tvättar. Det är i alla fall roligt att testa.
Ska försöka ta kort någon gång i dagsljus.
Må så gott

RSS 2.0 | Trackback | Comment

4 Responses to “Blåsjuka, finns det?”


 1. Det måste vara kul att färga och spinna garn, jag har fått tag på en spinnrock så nu får vi se hur detta blir
  HA det gott
  kram


 2. Hej Eva !!
  Vad roligt att träffa på en ny bloggvän med samma intressen och ……..ja jag läste om dig också…..4 barn, barnbarn . Som jag !! Fastnade direkt i din växtfärgning. Vilka underbara färger. det är några år sedan vi var några tjejer i byn som växtfärgade. Sååå roligt vi hade. Och vi vävde plädar och stickade. Jag har fortfarande kvar en stor IKEAlåda full med sådana garner. Spinna har jag aldrig gjort. Min spinnrock står där mest som en prydnad. Numera blir det mest stick/virk/scrap. Man får så mycket inspiration i bloggvärlden och jag ger man gärna på det som lockar mest.
  Hoppas vi ”ses” fler gånger.
  Ha härliga höstdagar !! // Eva


 3. Ojdå! Jag färgade åxå i micron och mina fingrar blev gula, nikotingula. Inte alls snyggt. När vi växtfärgade slängde vi i ull i sista färgbaden, gjorde efter alla konstens regler för att färgen skulle fastna, men när moster skulle tova så blev ullen vit igen =(


 4. HEJ!!
  Tack för alla glada tillrop, den här veckan behöver jag dem… Är hemma och är snorig. Jag har skickat en award till dej från min blogg, hoppas den kan pigga upp blåa fingrar :D Ha det gott!! //Astrid

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*