Evas

En blandad blogg om handarbeten och livet.

Frustrerande

Sockmönster för mars har kommit och jag kommer inte på hur jag ska göra!!!!
Fattar helt enkelt inte vad det står.Grrrrrr. Eländiga engelska…

Utbrottet går snart över.

Ja, jag bakade en kaka i stället, som nu står ute på altanen för att svalna.

Jag har ju mina kjedjepresenter att sticka på.

I morgon är det onsdag och handarbetscafé igen. Det är något att se fram emot.
Så har jag bett om hjälp med marsmönstret. Säkert hur enkelt som helst, bara det att mina tankar låst sig.

Nu ska jag vispa lite grädde som ska läggas emellan kakan och tror ni att jag kan vänta till i morgon med att smaka så tror ni fel.
Den som kommer på cafét i morgon kväll får smaka.

dsc00844.jpg

Nu känns allt bra igen.
Vi hörs

RSS 2.0 | Trackback | Comment

7 Responses to “Frustrerande”


 1. Samma här, hur gör man? Som vanligt alltså, sticka, repa, sticka och så vips kom jag på det. Började med alla 125 m på en rundsticka och stickade ett varv rätt men inte runt!!!. Sedan stickade jag som det stod, och gjorde en ruta i taget, alltså på raken och inte runt! Få se om det blir rätt, lägger väl ut en bild. Den andra marssockan blir konstig med enfärgat garn men jag måste få slut på det också? Kram Kine


 2. Lite kaka skulle inte ha varit fel! Synd att du så långt borta….*ler*


 3. Det där med engelska känner jag igen, man tycker väl att man är rättså bra pådet, men försöka läsa en instruktion frestar på ork och tålamod.
  Jag sitter just nu och grämer mej lite att jag inte kom till kafe´t och därmed gick miste om kakan. Får bättra på minnet med en skriven lapp nästa gång.
  Kram Birgitta


 4. hej eva, du undrade hur kanten på sockorna gjordes, man lägger upp med en virkad kedjemaska o plockar upp nya maskor på baksidan av den, så stickar man några varv o stickar ihop två o ett omslag varvet ut, sedan stickas det lika många varv igen o viker ner kanten o stickar ihop med maskorna på kedjemaskorna, det låter krångligare än det är, du har så vackra bilder i din blogg

 5. camillak

  Förstår att ”stickengelska” kan vara ett knivigt fall…du får äta lite god kaka istället! Är det en gurkblomma som lyser som solen!! Trevlig söndag..!


 6. Skönt att det känns bra igen. Tycker inte om stickbeskrivningar. Har väl inte så stora problem med engelskan, men jag slarvar vid genomläsningen och tror att jag förstår och då blir det lätt fel. Har bestämt att jag ska sticka Tropicana, men måste hitta ett lämpligt garn. Har bara enfärgat och det tror jag inte blir så bra.

  Hade gärna kommit och smakat på din kaka, men tyvärr är avståndet litet för långt.

  Missade att kommentera dina muddar och vill bara säga att de ser jätteläckra ut.


 7. Nu hade jag litet för bråttom att skicka min kommentar. Skulle ju önska dig en trevlig vecka och det kom tyvärr inte med. Ha det bra, Eva. Kram Metta

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*