Evas

En blandad blogg om handarbeten och livet.

Solsken, bakning och växter

I dag sken solen och det känndes aldeles perfekt.

Hela dagen ledig och ingenting inplanerat.

Inte var det något problem att fylla dagen med menigsfull sysselsättning.

Jag började med att träna lite för att få bättre kondition. Sedan kollade jag runt på olika bloggar.
Åkte och handlade lite mat och ett par blommor.

Bakade tekakor med lite grahamsmjöl, soyabönor, röda linser och riven morot.

dsc02002.jpg

Får nog bli en provmacka och en kopp te i kväll.

Mellan jäsningar och gräddningar så tittade jag över min blommor. Där är många som behöver sättas om men jag inser att det får bli en annan dag.

Doftliljan har i allafall kommit upp

dsc01997.jpg

Och titta här. Detta är en perenn som egentligen skulle ha planterats i höstas. Kunde inte bestämma mig för var den skulle bo så jag grävde ner kruka och allt. Kanske är det en vecka sedan jag pillade upp krukan och tog in den. Tokigt kanske, att göra så, men jag var så nyfiken på om den skulle komma och se det gör den.

dsc02000.jpg

Jag blir så glad för jag tyckte den var så fin. En vårblomma från småland som flyttade hit i höstas och blommade redan då så vackert.
Herr R jag lovar att den ska få en större kruka och lite längre fram ska den få en rabattplats.

Sedan tog jag en av blommorna jag köpte och hälsade på en före detta kolega. Hon är pesionär sedan några år tillbaka. Det var henne jag gick mina inlärningsnätter med när jag börjad jobba igen efter att ha varit hemm i ca 12 år.
Där gick resten av eftermiddagen och det var riktigt roligt. Tänk att det ska vara så svårt att ta sig för att hälsa på vänner och bekanta.

När jag kom hem fick krukan vid trappen ett lite mer vårligt utsende.

dsc02006.jpg

Så har jag haft en riktigt bra dag.

Yngste sonen, jag har tänkt mycke på dig i dag. Hoppas din dag också varit bra så firar vi när du kommmer hem på lov. Flaggan har varit hissad och jag försökte ta kort på den men det hade hunnit bli för mörkt.

Ha det gott alla.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

2 Responses to “Solsken, bakning och växter”


  1. Vad vackert, vad man längtar till vårvärmen, här håller vi på att blåsa bort men det är väl värre mot fjällen/Ha det så gott


  2. Åhh så gott bröd….och vacker entredekoration ..snart är det vår..=)/åsa

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*