Evas

En blandad blogg om handarbeten och livet.

Envisa regnskurar.

Under dagens runda, mellan regnskurarna, konstaterade jag följande.
Riddarsporrarna är klart på G men har inte kommit lika långt som hos en del andra.

dsc00333.jpg

Det är andra året den här blommar i min trädgård. Den följde med från en handelsträdgård i Skellefteå. Blev tippsad om den, handelsträdgården som jag just nu inte kommer ihåg namnet på, av vänen S. När vi så hälsade på släkten nästa gång så bokades ett besök in. En svägerska ställde snällt upp och följde mig dit. Det var inte bara denna riddarsporre som följde med. Han kunde ju inte resa ensam. Får återkomma när övriga reskamrater börjar knoppas. Om dom gör det i år?!

Min blå klematis har slagit ut sin första blomma.

dsc00329.jpg

Denna blomma känns för mig så värdefull.
Dels för att jag fått den till morsdag, för några år sedan, av äldste sonen och hans hjärtevän.

Dels för att den alltid kommer att påminna mig om en vän.
En vän som slutat vandra här på jorden och pyssla om sina blommor och vänner här. Hon var en bra vän och jag saknar henne.

Smörbollarna håller som bäst på att slå ut. Har för mig att det är någon japansk sort. Dom är ganska höga.

dsc00334.jpg

När man läser det här kan man ju tro att jag blivit en riktig trädgårdsnisse.
Stickar gör jag allt mellan trädgårsrundorna men det blir mest strumpor nu och det har jag ju redan visat.
Nu väntar två arbetsdagar och sedan en ledig helg. Då väntar jag hem mellansonen och hans hund.
Må gott.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

3 Responses to “Envisa regnskurar.”


 1. Ja.. man kan både tycka om trädgård och sticka..
  Jag gjuter i betong.. o jag tycker det är så häftigt..!
  ja.. kanske inte lika lätt o sitta framför Tvn med betongen .. men ändå! så odla du både växter och intressen!
  nedräkningen har börjat här..=) till semesternn. Hälsa maken att hans 5 veckor gick väldigt fort…./åsa

  ***
  Ja du Åsa. En del av min fantasifulla hjärn har snuddat vid detta med betonggjutning. Planteringsfat el kruka av egen modell??!!
  Då reser sig förnuftet och säger ” stilla dig nu”. Har ett rabarberblad som dotra mi har gjort. Nedräkning har minsann börjat här också. Hälsaningen ska jag framföra. 7-16 imorrn, dax att börja planera lite sömn. Må gott

 2. Birgitta

  Klematisar är härliga, jag har några stycken men ingen har börjat blomma än. En som heter ”Huldine” har jag aldrig fått några blommor på, den är säkert minst 5 år, så den är jag lite spänd på om den kan komma i år då. Jag har alltid klippt ned den förut men i fjol fick den vara, får se om det var rätt metod.
  Jag undrar allt om du inte blivit lite trädgårdsnissig…för visst är det roligt?
  Kram

 3. camillak

  Hej Eva….visst är det kul detta med trädgård o växtlighet, att se små frön gro o bli stora härliga plantor. Det gäller ju för var o en att hitta det som förgyller tillvaron när den ibland känns lite grå…. Vad kul med växthuset också…!
  Funderar på när nyckelbenet läkt(tack för krya på dig hälsning) att börja virka en pläd med färgglada mormorsrutor med svart runt om…har du gjort ngn sådan..? Ha det gott!/camilla

  ***
  Tack för besöker Camilla. Någon pläd med mormorsrutor har jag inte gjort. Har en massa sparade restgarner och har nog tanken att någon gång så. MEN det blir så mycke trådar att fästa. Det är ligsom avigsidan med att handarbeta. Det finns säkert sånna avigsidor i trädgården också. Rensa tillexempel? Fast sånna plädar är fina och tänk att ha en sån på stolen i växthuset och lite levande ljus framåt höstkanten. Mysigt. Välkommen tillbaka och må gott./ Eva

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*