Evas

En blandad blogg om handarbeten och livet.

Förvärvsarbete.

Resan till Norrland, träffa släktingarna där och att få hem ”lilleman” gör att min två veckors ledighet känns mycke längre. Har liksom hunnit med så mycke.
Skönt har det varit och jag har verkligen kopplat av yrkeslivet.
Men nu är jag igång igen med arbete och begränsad fritid.

I dag har vi varit på utflykt med alla hyresgästerna som bor på ”min” avdelnig. En riktigt härlig dag har vi haft.

Under helgen som gick, var jag med kyrkans miniorer på läger.
Fredagskvällen var fylld av knott, små otäcka kryp det där.
Lördagen fylldes av sol och bland annat tipspromenad till sjön. Där blev det bad och fika innan vi gick hem igen.
Det fläktade lite så vi hann med ett fint lägerbål, innan knotten kom tillbaka. Det blev en förhållandevis tidig kväll, dels för knotten, men efter en dag där mesta tiden tillbringats utomhus var dessa goa barn rätt så trötta.
Söndag -ihållande regn men idel glada miner.
Vi var tre ledar och vid avslutnigen fick vi varsin jättefin gul ros av föräldrarna, och barnen.

dsc00226.jpg

dsc00227.jpg

När jag kom hem från jobbet i em och middagen var avklarad tog jag en runda runt ägorna.
Utanför tädgården hittde jag en ros

dsc00208.jpg

Den kommer från min svärmors trädgård. Tog med ett skott får måååånga år sedan.
Senare förpassades den till utmarkerna på grund av sin villighet att sprida sig.
Den kämpar så tappert och börjar tala till mitt hjärta igen. Kanske borde den få en finare plats??

Slutar i dag med en bild på en sjal. Den blev klar i påskas och jag kallar den Hjortonmyr. Varför? Ja det är kanske inte så lätt att förstå när man bara ser ett kort. Men den glimmar som en myr full med mogna hjortron i eftermiddagssol.

dsc00240.jpg

Lev väl och må gott

RSS 2.0 | Trackback | Comment

4 Responses to “Förvärvsarbete.”

 1. Birgitta

  Hej Eva!
  Ja det var härligt att kunna komma iväg med våra gamlingar på utflykt, och tur med vädret hade vi!
  Fina rosor ni fick, även svärmorsrosen såg vacker ut. Den måste väl få en mer synlig plats.
  Nu måste jag bara tala om att bilderna är små, sådär 3×4 cm, det kankse var lite väl litet? Vet inte varför det blir så på min dator. Igår var det lite konstigt, det gick inte att komma fram till din blogg, du kanske ändrade nåt?
  Kram Birgitta

  ***
  Det är helt riktigt att bloggen strulade i går. Har en privat administratör som har rättat till det hela. Ang. bilderna så är dom små hos mig också. Har du provat klicka på bilden.? Hos mig blir dom större då och motiven syns ju bättre då. Hör av dig.

 2. Birgitta

  Ja nu blev dom störe, lagom, och samma sak med bilderna från fjällvärlden. Visst är det roligt att ta kort och kunna visa, en bild säger mer är tusen ord sägs det. Och bilderna från Galtis..blev ännu mer storslagna, de blev antagligen mer tydliga också.

 3. Birgitta

  P.S. Bilderna från fjällen blev förstås inte ännu större utan mindre och lagom de med. D.S.


 4. Ja det var väl för väl.. igår tänkte jag..men har hon gett upp!!???
  Rosen ska absolut in i trädgården.. fylld…o luktar gott??
  Schalen kan jag se framför mig.. ! härlig färg.. kommer du ihåg färgen på min seat som jag hade förut på jobbet….. den färgen gillade jag…! =)
  Ha en härlig midsommar.. trots knott… usch vad de är förskräckliga../ Åsa

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*