Evas

En blandad blogg om handarbeten och livet.

Lördag den 13 mars!

Så har nästan två veckor sprungit iväg sedan sist!

En dag lockade solen ut mig på långpromenad.
Följde först vägar och sedan rakt ut i skogen.

IMG_6436

Så småningom kom jag fram till en punkt som jag gått förbi förr!

IMG_6439

Nu var där bara is. Första gången jag hittade hit var det sommar och helt vattenfyllt. Fick känslan av en liten skogstjärn. Hem kom jag, skönt trött i kroppen av att vandra upp och ner i obanad terräng. De vilda djurens stigar är inte alltid så lätta att följa.

Yngste sonen har fyllt år och vi fick ju nu bara fira på håll! Flaggan hissades så klart.

IMG_6444

Vackert väder även denna dag!

Ett par beställda sockor st 39 blev klara och levererade!

IMG_6448

Testade soft raggi för första gången. Vännen tål inte någon ull. Det var en positiv erfarenhet! Hon blev så nöjd att hon beställde fler så nu finns det all anledning att besöka en garnaffär på ett eller annat sätt!

När dom var klara tog jag mig för att försöka lista ut ett finskt mönster.
Kan bara erkänna att jag ganska snabbt gav upp! Fick lite hjälp och tipps via Online stickcafé. Tack vare det så hittade jag ett engelskt mönster, även det med namnet Nikolai i sitt namn så de är nog väldigt lika.

Fick den finska varianten av en vän som har sina rötter i Finland. Själv stickar hon inte så hon fick inte ihop detta med sticktermer!

IMG_6446

Tyckte det var fint med tanken på en tröstesjal. Första testen är klar. Har börjat på ännu en test där jag ändrar lite för att få den lite större!

Fröerna som jag beställt från Impecta landade i postlådan!

IMG_6455

Kändes lite inspirerande.

Ett par dagar senare är det snöstorm!

63714384598__A4BA8CBD-7DE4-4054-A16F-0745F41B7E5D

Nu är den snön borta igen men tycker det har känts gråkallt i dag.

Stekte några köttbullar

IMG_6464

Och några biffra

IMG_6466

på förmiddagen. Så gott att ha klara i frysen.

Sedan tog jag upp stickningen igen och gjorde klart det sista paret 42or som en annan vän beställt!

IMG_6468

Nu längtar jag efter några soliga lite varmare dagar igen.
Tror dock att det dröjer!
Ha det gott!

RSS 2.0 | Trackback | Comment

4 Responses to “Lördag den 13 mars!”

 1. Birgitta Lindvall

  Vilken skön dag med skogspromenad! Jag längtar efter det verkligen.
  Så kul att du köpt hem fröer, det ger en nåt att se fram emot, jag har små pysselstunder mest varje dag med sådder att planera och kika på. Jag hoppas jag kommer orka hela vägen med utplantering och annat sen. Men just nu är det en skön tröst för mej.
  Sticka går också bra, ser att du gjort flera fina strumpor. Jag stickar tröja av garn från Holland som min granne fixat, tyvärr räcker inte garnet så jag hoppas jag kan få köpa mer genom henne. Men coronan ställer till det, de har tydligen strängare restriktioner i Holland, gallerior är helt stängda och det är där garnaffären är. Men vi får se, det löser sej, det finns garn på andra ställen.


 2. Har inte varit sugen på sockor på länge men snart är det allt dax igen


 3. Det där sista håller jag med om. Idag låg ett vitt täcke i hela vår trädgård. Och jag som trodde det skulle vara vårvärme nu. Mina penseer där ute ser inte glada ut.
  Såååå fina sockor du har stickat. Jag har så svårt för att sticka hälar så jag har gett upp. För tillfället har det varit babykoftor på mina stickor då vi fått en ny familjemedlem. Och så är det ju snart påsk och då måste man ju virka påskpynt. Just nu ägghattar. Så kul.
  Ha det fint önskar dig Eva


 4. Ser att det är vår hos dig. Här är det storm och blötsnö

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*